Vrije (Economische) Zones

Vrije (Economische) Zones

Vrije (Economische) Zones

De Vrije (Economische) Zones op Curaçao zijn geregeld in de Landsverordening Economische Zones en zijn een middel ter ondersteuning van de ontwikkeling van Curaçao tot een logistiek en distributiecentrum. Het gaat hier om omheinde gebieden waar goederen kunnen worden opgeslagen, tentoongesteld, verpakt, gemonteerd, verwerkt en vrijgegeven, en waar bepaalde diensten kunnen worden geleverd, bijvoorbeeld als regionaal reparatiecentrum. De in-, uit- en doorvoer van goederen is volledig vrijgesteld van belastingen, en de Landsverordening Economische Zones biedt ook speciale fiscale prikkels aan bedrijven in de Vrije (Economische) Zones. De bedrijfsactiviteiten moeten dan wel gericht zijn op de handel met of diensten aan consumenten en/of bedrijven buiten Curaçao.

Curaçao beschikt over twee van zulke zones, gericht op zowel handel als dienstverlening. Één daarvan bevindt zich vlak bij de internationale luchthaven Hato en de andere bij de haven.

Vrije (Economische) Zone Luchthaven Curaçao

Vrije (Economische) Zone Luchthaven Curaçao

De Vrije (Economische) Zone Luchthaven Curaçao bevindt zich vlak naast de internationale luchthaven Hato, op 13 kilometer afstand van de zeehaven en 11 kilometer afstand van de binnenstad.

De eerste fase van de Vrije (Economische)Zone Luchthaven bestrijkt een volledig ontwikkeld gebied van 12 hectare, met in totaal 40.000 vierkante meter aan gebouwen. Een verdere uitbreiding van de zone tot een totale oppervlakte van 42 hectare staat als tweede fase ingepland.

De Vrije (Economische) Zone Luchthaven is vooral voordelig voor bedrijven die actief zijn in de luchtexport, alhoewel bedrijven die aan export over zee doen daar natuurlijk ook meer dan welkom zijn.

Contact

  • T(599-9) 737-6000
    1-800-236-7182
  • F(599-9) 737-1336
  • Einfo@curinde.com
  • AEmancipatie Blvd 7 Landhuis Koningsplein, Curaçao

Testimonials

Testimonials

“Ondanks dat Curinde de afgelopen maanden nogal wat uitdagingen heeft gehad, heeft het nieuwe Curinde team vlijtig gewerkt onder diverse omstandigheden op de Vrije Zone te bewegen in een nieuwe richting. Dit bewijst echt leiderschap”.

Ashok Thadani
Multitex Import- Export Free Zone Koningsplein