Vrije (Economische) <br />Zone Haven

Vrije (Economische) Zones

Vrije (Economische)
Zone Haven

De Economische Zone Haven is een volledig ontwikkeld en omheind bedrijfspark met een oppervlakte van 23 hectare vlak bij de Curaçaose containerhaven, met verschillende ondersteunende diensten, zoals een inklaringskantoor bij de hoofdingang, bancaire diensten en 24-uur patrouilles.

De Economische Zone Haven staat goed bekend als handels- en distributiecentrum onder de meer dan 30 miljoen Caribische consumenten.

Het bezette oppervlak is bijna honderdduizend (91.000) vierkante meter. Op dit moment zijn er meer dan 100 handelaren in de zone actief, ondermeer:

  • Handelsmaatschappijen die producten uit Azië, de Verenigde Staten en Europa naar het Caribisch Gebied invoeren en distribueren. Witgoed, kleding, schoenen, speelgoed en cosmetica zijn enkele van de meest verkochte producten.
  • Distributiebedrijven die diensten zoals opslag, distributie en facturering aan derden aanbieden.

Kosten

Huur: US$ 71 tot US$ 87 /m² /jaar.
Bewaking: US$ 3,90 /m² /jaar.
Vuilnis ophaal en algemeen onderhoud: US$ 1.349 per jaar
Alle huurovereenkomsten gaan uit van een minimum huurtermijn van één jaar (met mogelijkheid tot verlenging).

Bedrijven

Klik hier om een lijst te downloaden van alle bedrijven die op dit moment in de Vrije (Economische) Zone Haven gevestigd zijn.

Getuigenissen

Getuigenissen

“Ondanks dat Curinde de afgelopen maanden nogal wat uitdagingen heeft gehad, heeft het nieuwe Curinde team vlijtig gewerkt onder diverse omstandigheden op de Vrije Zone te bewegen in een nieuwe richting. Dit bewijst echt leiderschap”.

ASHOK P. THADANI
Multitex Import-Export N.V. Klant Harbor Free (Economic) Zone